voorkant en achterkant boekvoorkant boekopen geslagen boekachterkant boek

Een koningin om van te houden

Marjolein Westerterp

Onmisbaar op elke koffietafel!

De stralende Máxima is al vijf jaar onze koningin. Ter ere van dit lustrum brengen wij speciaal voor u het jubileumboek over onze vorstin: Een koningin om van te houden. Een prachtig boek met talloze en unieke foto’s die haar verhaal omlijsten.

✓ Jubileumboek
✓ Luxe uitgave
✓ Unieke foto’s
✓ 270 pagina’s

 

 19,95
 • Speciaal voor u geselecteerd
 • Betrouwbare service

Op 30 april 2018 is de Argentijnse Máxima vijf jaar koningin der Nederlanden. In het boek Een koningin om van te houden staat haar leven centraal. Haar jeugdjaren in Argentinië, haar ambities en liefdes vóór de prins met de houten heupen uit het verre Nederland haar levenspad kruiste en uiteindelijk haar hart veroverde. Haar twijfels of ze haar vrije leven moest opgeven voor de liefde.

Willem-Alexander was al vanaf zijn jonge jaren opgeleid voor de dag dat hij op de troon zou plaatsnemen. In Máxima’s dromen was het woord koningin nooit voorgekomen. Nooit had ze kunnen bedenken wat een tumult er zou ontstaan om het verleden van haar vader, hoe de Nederlandse politiek zou schudden op haar grondvesten. Het resulteerde in een enorm offer. Nooit zouden Máxima’s ouders aanwezig zijn bij een openbare gebeurtenis. Ze waren er niet toen hun dochter haar jawoord gaf aan haar prins. Ze waren er niet toen ze in 2013 haar jawoord gaf aan Nederland. Máxima’s verdriet werd met één traan voor iedereen duidelijk.

In het boek volgen we haar jaren als koningin, we zien haar mooiste creaties en maken kennis met haar favoriete ontwerpers en we zien natuurlijk een liefhebbende moeder, echtgenote en schoondochter. De stralende Máxima is nu al vijf jaar een koningin om van te houden. Talloze prachtige, soms niet eerder gepubliceerde foto’s omlijsten het verhaal.

 • Uitgever: De Persgroep Nederland BV in samenwerking met colorscan publishing & media BV
 • Auteur: Marjolein Westerterp
 • Eindredactie: De Letterboom Meppel
 • Vormgeving & Design: colorscan publishing & media BV
 • Drukwerk: Drukkerij Wilco Amersfoort
 • Marketing: De Persgroep Nederland BV
 • ISBN: 9789491637124
 • Afbeelding: ANP
 • Coverbeeld: ANP
 • Bewerking: colorscan publishing & media BV

Marjolein Westerterp (1956) is bijna veertig jaar werkzaam in de uitgeverijwereld. Mijlpalen zijn de lancering en het hoofdredacteurschap van publieksbladen als Zin en Felderhof bij Sanoma Media. Zij publiceerde het boek De Sprong naar Succes, geeft in eigen beheer het reis- en lifestyleblad OOG VOOR AFRIKA uit. Won in 2008 de eerste prestigieuze Aad Struijs Persprijs voor haar verhaal Expeditie Ethiopië. Ze begeleidt auteurs, schrijft interviews en reisverhalen en heeft een grote belangstelling voor de mens achter gebeurtennissen. En die gebeurtenissen binnen het koningshuis intrigeren haar. Omdat ze verweven zijn met de geschiedenis van Nederland, omdat de levensverhalen soms lezen als een schelmenroman en omdat de familie pendelt tussen dichtbij het volk en er ook weer ver vanaf staan. Schandalen die naar buiten komen doen de wenkbrauwen fronsen, het persoonlijke verdriet dat zij moeten delen met de Nederlanders maakt ze ook geliefd.

Westerterp: ‘Voor mij werd het koninklijkhuis pas werkelijk interessant toen Máxima haar intrede deed in de koninklijke familie. Zij deed de politiek en het huis op de grondvesten schudden door het beladen verleden van haar vader. Ze zorgde ervoor dat de Oranjes allure en glamour kregen. En ze liet zien, samen met Willem-Alexander hoe menselijk een koningspaar kan zijn. Zonder iemand ook maar dichtbij te laten. Want we moeten het doen met wat het paar gedoseerd aan informatie wil loslaten.’

Dit alles, plus destijds het wachten op de abdicatie, was de motivatie voor het schrijven van de zevendelige serie Ons Koningshuis die in 2013 op het moment van het bekendmaken van de troonsafstand verscheen, waarbij Westerterp het leven binnen en buiten de paleismuren weergeeft in het kader van de viering van het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

Van haar hand verscheen in 2017 het boek Willem-Alexander, een koning om in te lijsten naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de koning. Gevolgd in 2018 door Máxima, een koningin om van te houden. Deze koningin van Argentijnse komaf is namelijk in 2018 vijf jaar koningin der Nederlanden. Maar ze is ook een vrouw die met glamour en allure het wereldtoneel bespeelt, een hardwerkende moeder met een ambitie om het leven voor anderen net iets beter te maken. Wellicht gedreven door de wens om het verleden van haar vader te overschaduwen door de spotlights te richten op wat zij ziet als een rechtvaardigere wereld.

‘In mijn boeken over het koninklijk huis volg ik de Nederlandse geschiedenis, met talloze incidenten, affaires, liefdes, pracht en praal, maar ik richt me vooral op de menselijke kant van de koninklijke familie. Dat is mijn kracht; een geschiedenis die we allemaal hebben beleefd, begrijpelijk te beschrijven.’