foto010c geen kostenrijk-eeuw in versnelling-cmyk

Eeuw in versnelling

Marian Rijk

Hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde

In Eeuw in versnelling schetst Marian Rijk aan de hand van de geschiedenis van het familiebedrijf Gazelle hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie zorgde. 

Een halve eeuw na de industriële revolutie wordt Willem Kölling geborgen. De wereld waarin hij opgroeit verandert in hoog tempo; technologische ontwikkelingen zorgen voor een grotere mobiliteit en meer vrije tijd. Het grote succes van dit nieuwe vervoermiddel, de fiets, intrigeert Willem.

In 1892 begint hij in Dieren een fietsenfabriek: Gazelle. Twintig jaar later bestaat de directie van Gazelle uit Willem, broer Hendrik, zus Jo en hun neef Jan Breukink. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen en een economische crisis en ontwikkelt zich tot een moderne onderneming. Maar er is ook tegenslag. Door de toegenomen internationale concurrentie en een te gemoedelijke bedrijfscultuur wordt de familie in 1970 gedwongen haar geliefde fabriek te verkopen.

Let op: Gebruik de actiecode: 904-10463 voor €2,50 korting
Deze actiecode is geldig t/m 12 juni

Auteur: Marian Rijk
Uitgever: Ambo Anthos
ISBN: 978 90 263 4042 0
Pagina’s: 272

 20,-
  • Boeiende geschiedenis van de fiets in Nederland.
  • Vertelt de indrukwekkende familiegeschiedenis achter de Gazelle Rijwielfabriek.
  • De revolutie van de fiets in unieke beelden vastgelegd

Op voorraad

Marian Rijk studeerde industrieel ontwerpen en werkte jarenlang als uitgever bij een educatieve uitgeverij. Eerder schreef ze de literaire thrillers Dieptepunt en Blauwdruk. In 2016 verscheen haar veelgeprezen familie-epos Polderpioniers.